Kun je social media automatiseren?

bloggingJe kunt als online marketeer tegenwoordig echt niet meer om social media heen. Zo zie je bijvoorbeeld dat een bepaalde blogpost op een website veel meer verkeer ontvangt wanneer deze via de sociale kanalen gedeeld wordt.. En dan hebben we het nog niets eens gehad over de mogelijkheid over viral gaan via social media, je kunt dan een explosie van verkeer verwachten naar je website.

Als er een nieuw bericht op de blog van je bedrijfswebsite is geschreven, dan is het best wel een gedoe om dit alles via social media te delen. Je moet inloggen op deze platformen en per platform een berichtje schrijven. Hier kan zomaar een half uur tot een uur overheen gaan. Zonde van je kostbare tijd natuurlijk!

Het is namelijk ook mogelijk om van je website automatisch op social media delen in te schakelen. Zo worden alle nieuwe blog berichten direct zichtbaar voor je volgers op social media. Dit levert je een hoop tijd op. Als je nieuwe blogberichten direct worden gedeeld, dan is dit ook goed voor de vindbaarheid in Google en andere zoekmachines. Activiteit op social media wordt namelijk ook zeker meegenomen in het algoritme van de zoekgiganten. Dubbele winst dus!

Niet alles is te automatiseren

Het delen van deze nieuwe blog berichten is dus zeker een goede manier om tijd te besparen, maar helaas is niet alles te automatiseren. Er is vaak nog een menselijke touch nodig om dingen op te zetten. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een nieuwe medewerker om je team te versterken? Dan kunnen Facebook advertenties hier heel erg goed voor worden ingezet. Mensen geven namelijk veel informatie over zichzelf, daarnaast liken ze bepaalde onderwerpen of pagina’s over een onderwerp. Als je nu nog geen website hebt laten maken, dan kun je kiezen voor web design uit je eigen regio. Dan heb je doorgaans korte lijnen en kun je de nieuwe website volledig naar je hand zetten.

vacatures via facebookFacebook heeft, net zoals Google, een geavanceerd algoritme ontwikkeld wat kan bepalen wat jouw interesses zijn. De kans is groot dat jouw nieuwe werknemer interesse heeft in jouw branche, of in een opleiding die daar affiniteit mee heeft. Zo kun je een advertentie maken die zich specifiek richt op de doelgroep van mensen waar je een nieuwe werknemer in zoekt. Dit soort advertenties kunnen vooralsnog niet worden geautomatiseerd, wel kun je hier veel tijd mee besparen door klonen van de advertenties te maken. Je zult de nodige copywriting skills moeten hebben om een goede doelgroep te raken. Natuurlijk kun je zoiets ook uitbesteden aan specialisten die dit dagelijks doen.