Lokaal beter gevonden worden in Rotterdam

zoekmachine optimalisatie RotterdamDat de Rotterdammers van aanpakken houden, is door heel het land wel bekend. Het motto van de stad is niet voor niets ‘niet lullen maar poetsen’. De kent vele bedrijven welke allemaal graag nieuwe klanten krijgen. Een zeer belangrijk onderdeel van nieuwe klanten krijgen zijn tegenwoordig de zoekmachines.

Veel consumenten en andere bedrijven starten hun zoektocht naar diensten en producten bij de zoekmachine. En hier zijn er heel erg veel van, maar de grootste en belangrijkste is Google. Met een marktaandeel van meer dan 90% in Nederland, is het dus uitermate belangrijk dat uw bedrijf in deze zoekmachine goed gevonden zal worden.

SEO / SEA

In feite zijn er 2 mogelijkheden om gevonden te worden in Google. Ten eerste zijn er de advertenties die bovenaan de pagina staan. Dit werkt met een soort van bied systeem. Bedrijven kunnen op zoekwoorden bieden en de advertenties worden vervolgens getoond in de zoekresultaten. Er zal per klik worden afgerekend, de prijzen hiervan verschillende per branche. Er zijn zelfs branches waar men meer dan €25,- per klik betaald. Dit wordt ook wel SEA genoemd, wat staat voor Search Engine Advertising. Het grote voordeel van SEA is dat men direct resultaten ziet. De budgetten worden bepaald, er wordt een campagne opgestart en direct zullen er kliks en mogelijk leads uit deze campagnes komen. Het nadeel is dat de kwaliteit van het verkeer doorgaans van een iets lagere kwaliteit is, veel mensen slaan de advertenties namelijk over.

Daarnaast is er ook nog SEO Rotterdam, wat staat voor Search Engine Optimization. Dit heeft betrekking op de zogenaamde organische resultaten in de zoekmachine. Dit zijn als het ware de ‘echte’ resultaten, onder de advertenties. De kwaliteit van dit verkeer is doorgaans van een hogere kwaliteit dan van de advertenties. Er is namelijk een heel grote groep die nooit op advertenties klikt in Google. Door diverse SEO technieken toe te passen kan een website beter vindbaar worden in het organische gedeelte van Google, wat voor verkeer en leads van zeer hoge kwaliteit kan zorgen.

Hoe werkt SEO?

adwords SEAOnline marketing bureaus en SEO consultants kunnen helpen bij het verbeteren van de website. Het doel van zoekmachine optimalisatie is om een website zo relevant mogelijk te maken voor bepaalde belangrijke zoekwoorden. De rankschikking in Google (ook wel ranking genoemd) is in feite een opsomming van de meest relevante website voor een gegeven zoekwoord. Door diverse optimalisatie technieken toe te passen, kunnen deze posities worden beïnvloed. In veel gevallen is het voor bedrijven interessant om zowel met SEA aan de slag te gaan (voor snel resultaat) en daarnaast te werken aan de SEO, voor het lange termijn resultaat in Google en andere zoekmachines.